Uimalla unelmat liikkeelle - Vedessä on virtaa!

Maaliskuu 2017 on jälleen Ui kesäksi kuntoon -kampanjakuukausi. Kaikki uimaseurat on kutsuttu mukaan kampanjan seurasarjaan toteuttamaan unelmien uintikuukautta. Tavoitteena on lisätä liikettä uimaseuroissa ja innostaa mahdollisimman moni aikuinen uimaan ja liikkumaan vedessä säännöllisesti. Liikutaan yhdessä kampanjaan uudet ennätysluvut! 

Seurasarjaan ilmoittautuneet uimaseurat (30)

HeinolaHeinolan Isku, uintijaosto
HelsinkiHelsingfors Simsällskap, Simmis Masters
Helsinki
Helsinki
HOT
ORCA Helsinki
HelsinkiHelsingin Uimarit
HollolaVesi-Veijarit
JyväskyläSwimming Jyväskylä
JyväskyläVaajakosken Uimaseura
KajaaniKajaanin Uimaseura
KangasalaUimaseura Kangasalan Kuohu
KirkkonummiGladius Kirkkonummi
LahtiLahden Uimaseura
LohjaOctopus Lohja
NivalaNivalan Saukot
OuluOulun Uinti 1906
PieksämäkiPieksän Kuutit
Pietarsaari

Pori
Jakobstads Simmare – Pietarsaaren Uimarit
Uintiklubi Nereus
PoriPorin Pyrintö, uintijaosto
Rauma
Rauma
Rauman Uimaseura
Swimming Team Rauma
SotkamoSwimming Club Vuokatti
TurkuÅbo Simklub - Uintiklubi Turku
TuusulaTuusulan Uimaseura
UusikaupunkiUinti-Vakka
VaasaVaasan Uimarit -96
VaasaVaasan Uimaseura - Vasa Simsällskap
VantaaSimmis Wanda
Vanders
VihtiHydra Platypus

Tavoite

Tavoitteena on lisätä liikettä uimaseuroissa ja innostaa mahdollisimman moni aikuinen uimaan ja liikkumaan vedessä säännöllisesti. Kampanjan aikana seuroissa innostetaan aikuisia uimaan säännöllisesti ja keräämään uituja metrejä tai liikkumaan minuutteja seuran hyväksi. Mukaan kampanjaan voi innostaa ja haastaa esimerkiksi seuran jäsenistöä, kunto- ja mastersryhmiä, aktiivitekijöitä, seuran aikuisliikkujia, yhteistyökumppaneita, harrastajien vanhempia.

Tavoitteena on myös innostaa seuroja järjestämään kampanjaan liittyen tapahtuma- /tutustumispäiviä yhdessä uimahallin kanssa. Seuroille tarjotaan uikesaksikuntoon.fi –sivuilla valmiita toimintamalleja tapahtumien järjestämiseen.

Unelmien uintikuukausi

Innosta oma seurasi Ui kesäksi kuntoon -kampanjan seurasarjassa toteuttamaan unelmien uintikuukautta. Me kaikki voimme olla mukana lisäämässä liikettä! Unelmat liikkeelle on osa Suomi 100 -juhlavuotta, jonka teemana on ”yhdessä”.

Tehdään kampanjaa yhdessä: Kutsu mukaan koko seuraväki, heitä haaste toiselle seuralle ja kokeilkaa rohkeasti jotain uutta! Tutustu Unelmat liikkeelle -toimintaan ja järjestä liikuntatapahtuma esimerkiksi kampanjan aikana.

Toteutus

Ui Kesäksi Kuntoon –kampanja toteutetaan 1.3.-31.3.2017. Mukaan ilmoittautuneet seurat saavat halutessaan käyttöönsä kampanjan suorituskortteja, jotka seura jakaa osallistujille. Kortti on henkilökohtainen, johon osallistuja kirjaa uimansa metrit tai vesiliikuntaminuutit. Kampanjan päätyttyä uimari ilmoittaa oman henkilökohtaisen tuloksensa seuran yhteyshenkilölle (korttia ei tarvitse palauttaa seuralle). Osallistujan ei siis seurasarjassa tarvitse käyttää suorituskorttia välttämättä ollenkaan, ilmoitus tuloksesta seuran yhteyshenkilölle riittää. Seuran yhteyshenkilö ilmoittaa yhteistuloksen (km määrä ja minuutit) ja osallistujamäärän kampanjan jälkeen Ui Kesäksi Kuntoon –tulossivuille.

Lisäksi seura saa käyttöönsä 5 kpl kunniakirjoja, jotka se voi jakaa osallistujille haluamallaan tavalla. Seuralle toimitetaan kunniakirja myös sähköisessä muodossa. Unelmien uintikuukauden tueksi on tuotettu kannustavat ja tavoitteelliset kunniakirjat sähköisessä muodossa.   

Seurainnostaja

Seuroista haetaan mukaan kampanjakoordinaattoreita, ”seurainnostajia”. Innostajan tehtävänä on viestiä seurassa kampanjasta, houkutella osallistujia mukaan, kannustaa heitä säännölliseen liikuntaan ja toimia kampanjan yhdyshenkilönä. Kampanjaa toteutetaan yhteistyössä Uimaliiton kampanjatiimin kanssa. Mukaan lähteville seurainnostajille tarjotaan kampanjan t-paita, pyyhe ja uimalakki. Seurainnostajat huolehtivat kampanjan näkyvyydestä ja viestinnästä seuran omissa viestintäkanavissa.  Innostajat saavat käyttöönsä viestinnän tueksi kampanjan tukimateriaalia sähköisessä muodossa.