Uimalla unelmat liikkeelle - Vedessä on virtaa!

Maaliskuu 2018 on jälleen Ui kesäksi kuntoon -kampanjakuukausi. Kaikki uimaseurat on kutsuttu mukaan kampanjan seurasarjaan toteuttamaan unelmien uintikuukautta. Tavoitteena on lisätä liikettä uimaseuroissa ja innostaa mahdollisimman moni aikuinen uimaan ja liikkumaan vedessä säännöllisesti. Liikutaan yhdessä kampanjaan uudet ennätysluvut! 

Tavoite

Tavoitteena on lisätä liikettä uimaseuroissa ja innostaa mahdollisimman moni aikuinen uimaan ja liikkumaan vedessä säännöllisesti. Kampanjan aikana seuroissa innostetaan aikuisia uimaan säännöllisesti ja keräämään uituja metrejä tai liikkumaan minuutteja seuran hyväksi. Mukaan kampanjaan voi innostaa ja haastaa esimerkiksi seuran jäsenistöä, kunto- ja mastersryhmiä, aktiivitekijöitä, seuran aikuisliikkujia, yhteistyökumppaneita, harrastajien vanhempia.

Tavoitteena on myös innostaa seuroja järjestämään kampanjaan liittyen tapahtuma- /tutustumispäiviä yhdessä uimahallin kanssa. Seuroille tarjotaan uikesaksikuntoon.fi –sivuilla valmiita toimintamalleja tapahtumien järjestämiseen.

Tehdään kampanjaa yhdessä: Kutsu mukaan koko seuraväki, heitä haaste toiselle seuralle ja kokeilkaa rohkeasti jotain uutta! 

Toteutus

Ui Kesäksi Kuntoon –kampanja toteutetaan 1.3.-31.3.2018. Mukaan ilmoittautuneet seurat saavat halutessaan käyttöönsä kampanjan suorituskortteja, jotka seura jakaa osallistujille. Kortti on henkilökohtainen, johon osallistuja kirjaa uimansa metrit tai vesiliikuntaminuutit. Kampanjan päätyttyä uimari ilmoittaa oman henkilökohtaisen tuloksensa seuran yhteyshenkilölle (korttia ei tarvitse palauttaa seuralle). Osallistujan ei siis seurasarjassa tarvitse käyttää suorituskorttia välttämättä ollenkaan, ilmoitus tuloksesta seuran yhteyshenkilölle riittää. Seuran yhteyshenkilö ilmoittaa yhteistuloksen (km määrä ja minuutit) ja osallistujamäärän kampanjan jälkeen Ui Kesäksi Kuntoon –tulossivuille.

Lisäksi seura saa käyttöönsä 5 kpl diplomeita, jotka se voi jakaa osallistujille haluamallaan tavalla. Seuralle toimitetaan kannustavat ja tavoitteelliset diplomit myös sähköisessä muodossa.    

Seurainnostaja

Seuroista haetaan mukaan kampanjakoordinaattoreita, ”seurainnostajia”. Innostajan tehtävänä on viestiä seurassa kampanjasta, houkutella osallistujia mukaan, kannustaa heitä säännölliseen liikuntaan ja toimia kampanjan yhdyshenkilönä. Kampanjaa toteutetaan yhteistyössä Uimaliiton kampanjatiimin kanssa. Mukaan lähteville seurainnostajille tarjotaan kampanjan t-paita, pyyhe ja uimalakki. Seurainnostajat huolehtivat kampanjan näkyvyydestä ja viestinnästä seuran omissa viestintäkanavissa.  Innostajat saavat käyttöönsä viestinnän tueksi kampanjan tukimateriaalia sähköisessä muodossa.